Gęsina na św. Marcina. Jakich dań można spróbować nad morzem?

10 listopada 2021
10 listopada 2021

Jak co roku w listopadzie - Hotele Nadmorskie przyłączyły się do akcji Gęsina na św. Marcina. Zobaczcie, jakie potrawy pojawiły się w menu. Jest sporo nowych smaków!

 

Hotel Senator w Dźwirzynie 

W Hotelu Senator króluje w tym roku:

  • Duszone udo gęsie w sosie majerankowym, serwowane z pietruszkowymi kluseczkami z czerwoną kapustą i jabłkiem. 

Danie można zamówić w Restauracji a la carte w cenie 59 zł. Na deser natomiast warto skusić się na ciepłego rogala. Tradycyjny, świętomarciński wypiek jest nadziewany białym makiem i polany sosem waniliowym. Polecamy go zwłaszcza w zestawie z nadmorską kawą.

Medical SPA Unitral w Mielnie 

W Hotelu Unitral w menu z gęsiną w roli głównej znalazły się: 

  • Rosół z gęsi z domowym makaronem, marchewką i świeżym lubczykiem;
  • Udko z gęsi w sosie żurawinowym z kluskami gnocchi i smażonymi w miodzie buraczkami;
  • Pierogi z gęsiną okraszone masłem i karmelizowaną cebulką.

Goście będą mogli spróbować ich podczas czwartkowej obiadokolacji, ale nie tylko. Dania będzie można zamawiać również w Lobby Barze z obowiązującej 11 listopada karty menu. Rosół będzie dostępny w cenie 18 zł, udko z gęsi - 49 zł, a pierogi - 32 zł. 

Hotel Lidia SPA&Wellness

Szef Kuchni Hotelu Lidia - Robert Hornicki zaproponował w tym roku Gościom kilka potraw. Co ciekawe, jedna z nich - półgęsek to przysmak prosto z hotelowej wędzarni! Będzie to jedna z wielu pozycji w sezonowej karcie menu.

Menu będzie dostępne w Restauracji Nadmorskiej Hotelu Lidia tylko między 11a 14 listopada. Warto w tych dniach zarezerwować stolik w restauracji i zajrzeć tu na obiad lub kolację przy świecach. 

 

Do wyboru są dwie przystawki: 

  • Półgęsek z hotelowej wędzarni, konfitura z szalotek, sos z suszonych wiśni i żurawiny i maślane brioche (29 zł); 
  • Żołądki z gęsi, redukcja porto, fasola edamame, groszek czepny, ziołowe crostini (26 zł). 

Zupy:

  • Consome z pierożkami z gęsi, emulsja z lubczyku (22 zł)
  • Zupa z pieczonej dyni, brukwi z żołądkami z gęsi i trybulą (22 zł)

Dania główne:

  • Noga z gęsi confit, lazania z burakiem i kozim serem, pieczone bataty,sos z węgierki i cherry (57 zł)
  • Pierogi z gęsiną, wędzone jabłko, cremme fraiche, okrasa z Guanciale Amatriciano (39 zł)

Życzymy wszystkim smacznego świętowania!

Newsletter
Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Hotel Senator Operator Sp. z o.o., ul. Wyzwolenia 35, 78-131, Dźwirzyno Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane