Gęsina na Świętego Marcina

06 listopada 2018
06 listopada 2018

… i to prosto od Szefa Kuchni! Hotel Lidia SPA & Wellness jak co roku zaprasza do spróbowania wyjątkowych dań z gęsiny.

 

W ciągu roku rzadko kiedy sięgamy po gęsinę, co innego w listopadzie. Wtedy, przy okazji Dnia Świętego Marcina, jemy ją chętnie, i to pod różnymi postaciami. Również w Darłówku.

W Restauracji Zielonej Hotelu Lidia - prócz stałego menu - obowiązuje wówczas karta z daniami z gęsiny. Potrawy są przygotowywane według przepisów Szefa Kuchni Roberta Hornickiego. W tym roku będą serwowane przez 2 tygodnie - od 9 do 23 listopada.

W tym czasie Goście Restauracji będą mieli okazję spróbować m.in. páté z gęsi, czyli pasztetu o bardzo delikatnej strukturze z konfiturą z czerwonej cebuli i karmelizowaną figą. Pojawią się również bulion z gęsi z pierożkami i z lubczykiem czy noga z gęsi confit.

Pełne menu wraz z cennikiem publikujemy poniżej.

Newsletter
Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij