Nowość w Restauracji: Bufet Morski

09 sierpnia 2018
09 sierpnia 2018

Pierogi z łososiem, makrela bałtycka, tuńczyk, trewal, rekin czy owoce morza to tylko część naszego nadmorskiego menu. U nas każdy polubi smak ryby!

 

W każdy wakacyjny czwartek, podczas obiadokolacji zapraszamy wszystkich Gości do spróbowania ryb i owoców morza serwowanych w naszym Bufecie. W menu pojawiają się wtedy zarówno znane wszystkim gatunki ryb, jak i te mniej oczywiste. Wszystko świeże i najlepszej jakości, a bałtyckie ryby złowione przez zaprzyjaźnionego z Hotelem rybaka.

Pstrąg, rekin czy frutti di mare?

Ze znanych i stosunkowo często jedzonych na co dzień ryb na stole pojawia się m.in. pieczony pstrąg. Jego podanie jednak nie jest już tak oczywiste. Kucharze serwują go z bowiem masłem ziołowym i na sosie dyniowym. Makrela bałtycka z kolei marynowana jest  w białym winie i miodzie, a na desce ryb wędzonych są tuńczyk, trewal, maślana, a nawet rekin! Bardzo chętnie Goście próbują również wędzonego pstrąga, który podawany jest w całości. Ale faworytem wśród dań rybnych często są również polędwica z tuńczyka na musie z kalafiora czy paprykarz ze świeżo złowionych ryb bałtyckich.

Live cooking

Do wyboru są również mniej oczywiste nad Bałtykiem przysmaki. To chociażby mule francuskie, których pewnie jeszcze nie każdy miał okazję spróbować. W Senatorze podaje się je z dodatkami, takimi jak świeży szczypiorek, białe wino, pomidorki koktajlowe czy warty uwagi - wywar tajski. To jednak nie wszystko - całe danie powstaje bowiem podczas tzw. pokazu live cooking, czyli gotowania na żywo! Dzięki temu Goście mogą wskazać Kucharzowi swoje ulubione dodatki i skomponować własną wersję dania.

Pierogi inne niż wszystkie

Z kolei jeśli mamy ochotę na ryby w nieco innej odsłonie, warto spróbować pierogów z łososiem w musie szparagowym. To jedno z popisowych dań! Pierogi są przygotowywane na miejscu, delikatne w smaku, a nadzienie wykonane jest na bazie świeżego łososia norweskiego.

Wakacyjny drink

Podczas kolacji bariści przygotowują również specjalnie na tę okazję nietypowego drinka. Drink Morski to połączenie wina musującego z Blue Curaçao, słodkim likierem pomarańczowym o niebieskiej barwie. Co ciekawe, w sprzedaży jest również niemal identycznie wyglądający, ale w 100% bezalkoholowy - drink dla dzieci.

Polecamy serdecznie i życzymy smacznego!

Newsletter
Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij