Nowość w Restauracji: Bufet Morski

09 sierpnia 2018
09 sierpnia 2018

Pierogi z łososiem, makrela bałtycka, tuńczyk, trewal, rekin czy owoce morza to tylko część naszego nadmorskiego menu. U nas każdy polubi smak ryby!

 

W każdy wakacyjny czwartek, podczas obiadokolacji zapraszamy wszystkich Gości do spróbowania ryb i owoców morza serwowanych w naszym Bufecie. W menu pojawiają się wtedy zarówno znane wszystkim gatunki ryb, jak i te mniej oczywiste. Wszystko świeże i najlepszej jakości, a bałtyckie ryby złowione przez zaprzyjaźnionego z Hotelem rybaka.

Pstrąg, rekin czy frutti di mare?

Ze znanych i stosunkowo często jedzonych na co dzień ryb na stole pojawia się m.in. pieczony pstrąg. Jego podanie jednak nie jest już tak oczywiste. Kucharze serwują go z bowiem masłem ziołowym i na sosie dyniowym. Makrela bałtycka z kolei marynowana jest  w białym winie i miodzie, a na desce ryb wędzonych są tuńczyk, trewal, maślana, a nawet rekin! Bardzo chętnie Goście próbują również wędzonego pstrąga, który podawany jest w całości. Ale faworytem wśród dań rybnych często są również polędwica z tuńczyka na musie z kalafiora czy paprykarz ze świeżo złowionych ryb bałtyckich.

Live cooking

Do wyboru są również mniej oczywiste nad Bałtykiem przysmaki. To chociażby mule francuskie, których pewnie jeszcze nie każdy miał okazję spróbować. W Senatorze podaje się je z dodatkami, takimi jak świeży szczypiorek, białe wino, pomidorki koktajlowe czy warty uwagi - wywar tajski. To jednak nie wszystko - całe danie powstaje bowiem podczas tzw. pokazu live cooking, czyli gotowania na żywo! Dzięki temu Goście mogą wskazać Kucharzowi swoje ulubione dodatki i skomponować własną wersję dania.

Pierogi inne niż wszystkie

Z kolei jeśli mamy ochotę na ryby w nieco innej odsłonie, warto spróbować pierogów z łososiem w musie szparagowym. To jedno z popisowych dań! Pierogi są przygotowywane na miejscu, delikatne w smaku, a nadzienie wykonane jest na bazie świeżego łososia norweskiego.

Wakacyjny drink

Podczas kolacji bariści przygotowują również specjalnie na tę okazję nietypowego drinka. Drink Morski to połączenie wina musującego z Blue Curaçao, słodkim likierem pomarańczowym o niebieskiej barwie. Co ciekawe, w sprzedaży jest również niemal identycznie wyglądający, ale w 100% bezalkoholowy - drink dla dzieci.

Polecamy serdecznie i życzymy smacznego!

Newsletter
Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez HOTEL SENATOR Sp. z o.o. Sp. komandytowa, ul. Wyzwolenia 35, 78-131, Dźwirzyno Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane