Nowe menu w Restauracji Zielonej

06 sierpnia 2018
06 sierpnia 2018

Zaczęło się od metamorfozy wnętrza w Restauracji Hotelu Lidia SPA & Wellness, a skończyło dużymi zmianami w karcie menu. Zobaczcie, jakie nowości zaproponowali Szef Kuchni Robert Hornicki i jego zespół!

 

Mimo że nowe pozycje w menu pojawiły się niedawno, już teraz cieszą się sporym zainteresowaniem. Do wyboru tradycyjnie są  przystawki, zupy, dania główne, jak i desery.

Przystawki

Dla osób, które lubią owoce morza, Szef Kuchni przygotował krewetki z masłem ziołowym i parmezanową grzanką w cenie 36 zł. Z kolei jeśli mamy ochotę na sałatkę, warto sięgnąć po Sałatkę Cesarską (32 zł). Połączenie grillowanego kurczaka i grzanki czosnkowej smakuje bowiem wyjątkowo.

Zupy

Podobnie zresztą jak serwowane w Restauracji zupy. Do wyboru są dwie propozycje. Pierwsza to bulion z gęsi z pierożkami i lubczykiem  (18 zł), a druga zainspirowana została zeszłoroczną wyprawą kulinarną Roberta Hornickiego do Tajlandii.

Jest to bowiem zupa tajska z krewetkami, kalmarami i cukinią (24 zł) i smakuje dokładnie tak samo jak te, w których można rozsmakować się w Tajlandii.

Dania główne

Wśród głównych dań obiadowych znalazło się natomiast kilka zupełnie różnych zestawów. Do wyboru są:

- kotlet schabowy / puree koperkowe / pieczarki / mizeria (36 zł);

- fileciki drobiowe w tempurze / frytki belgijskie / surówka Colesław (34 zł);

- makaron razowy / szpinak / suszone pomidory / sos pesto; opcjonalnie serwowane z kurczakiem (34 zł);

- dorsz panierowany / frytki belgijskie / sos tatarski / surówka Colesław (38 zł);

- panini / szarpana wołowina / warzywa / sos grillowy (22 zł).

A może burgery?

Bardzo ciekawą, a przede wszystkim lubianą propozycją są przygotowywane na miejscu burgery ze 100% wołowiną (25 zł).

Do tej pory można było zamówić tradycyjnego burgera, niedawno podczas obiadokolacji pojawiły się miniburgery, a w tej chwili Goście mogą wybierać spośród trzech zestawów!

Wszystkie zawierają dodatki w postaci sosu grillowego, frytek i surówki, ale o składnikach burgera decydujemy sami.

Do wyboru są burgery wołowe:

- klasyczny z bekonem,

- z niebieskim serem,

- amerykański z konfiturą cebulową i sosem BBQ.

Wisienka na torcie

Wśród propozycji nie mogło również zabraknąć słodkości, przygotowywanych przez cukierników. Są to szarlotka amerykańska z lodami waniliowymi (16 zł), brownie’s z musem z mascarpone i lodami pistacjowymi (18 zł) oraz beza z musem z marakuji i białą czekoladą (24 zł).

Każdy deser tak naprawdę rozpływa się w ustach i trudno mu się oprzeć, zwłaszcza w zestawie z ulubioną kawą. Kto jeszcze nie próbował, polecamy!

Godziny otwarcia

Restauracja jest czynna codziennie, od 15:00 do 22:00. Co ważne, nie tylko dla Gości Hotelowych, ale również dla osób z zewnątrz. Zapraszamy do rezerwacji stolików w naszej recepcji (Tel. +48 94 314 30 38 lub +48 94 314 30 39), jak również zaglądania do nas zawsze, gdy będziecie mieli ochotę zjeść coś dobrego.

Newsletter
Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij