Hotele Nadmorskie rozsmakowały się w Tajlandii!

22 marca 2017
22 marca 2017

Jedni podróżują, by poznawać nowe miejsca, inni, tak jak szefowie kuchni z trzech hoteli nadmorskich – Senatora, Unitrala i Lidii, by poznawać nowe smaki.

Grupa w połowie marca wyjechała do Tajlandii. Chciała jednak nie tyle co zobaczyć największe turystyczne atrakcje, a skosztować najlepszych potraw (pisaliśmy o tym tutaj).

Jedzenie w Kambodży

Kuchnia khmerska, niedoceniana na świecie, okazała się smaczną i ciekawą. Jej podstawowymi składnikami były ryż i ryby, a wśród najpopularniejszych potraw znalazł się amok. To ryba gotowana na parze, ale w nietypowy sposób, bo na liściach bananowca, w curry, często z mleczkiem kokosowym. Tak przyrządzoną rybę podaje się tutaj oczywiście z ryżem. Według oryginalnego przepisu powinna mieć niemalże stałą konsystencję, w wielu miejscach serwuje się ją jednak w postaci przypominającej zupę.

Smaki Krabi

Wizyta w restauracji, gotowanie na żywo, świeże owoce morze… – w Krabi trudno było sobie odmówić czegokolwiek. Obłędne zapachy unosiły się wszędzie, a potrawy kusiły swoim wyglądem. Pikantny kurczak z chili i bazylią, krewetki podane na rozmaite sposoby, sałatka z papają to tylko część dań kuchni tajskiej, obok których nie można przejść obojętnie.

Dania główne i przystawki, to jednak nie wszystko. Będąc w Tajlandii, warto zawsze zostawić sobie miejsce na deser.

Azjatyckie słodycze nie tylko bowiem zachęcająco wyglądają, ale też niesamowicie smakują! Na liście obowiązkowych do spróbowania są chociażby deser z ryżu, mango i mleczka kokosowego, kawałki bananów duszone w śmietance kokosowej czy obłędne lody kokosowe…

Lista jest bardzo długa. Czy zainspiruje naszych szefów kuchni do urozmaicenia kuchni? To okaże się wkrótce. Pod koniec marca grupa z Hoteli Nadmorskich wróci z wyjazdu i podzieli się wrażeniami z podróży na żywo!

Newsletter
Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez HOTEL SENATOR Sp. z o.o. Sp. komandytowa, ul. Wyzwolenia 35, 78-131, Dźwirzyno Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane